دکتر فنایی در گفتگوی بامهر :
دکتر محمد فنایی اشکوری درمورد اینکه در فرهنگ ما اعتقاد به کار تدریجی کمتر دیده میشود و طی کردن راه صدساله به صورت یک شبه در برخی موارد مورد توجه افراد است، دلایل این گونه تفکر را به خبرنگارمهر اینگونه اظهارکرد…
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)با اشاره به اینکه فرهنگ اسلامی تشویق و ترغیب به کار و تلاش و کوشش و فعالیت کرده است گفت: در تفکر اسلامی کار و تلاش عبادت محسوب میشوند علاوه بر نتایج دنیوی پاداش الهی و اخروی در انتظار فعالیتهای سالم اقتصادی انسانهاست.
دکتر محمد فنایی اشکوری درمورد اینکه در فرهنگ ما اعتقاد به کار تدریجی کمتر دیده میشود و طی کردن راه صدساله به صورت یک شبه در برخی موارد مورد توجه افراد است، دلایل این گونه تفکر را به خبرنگارمهر اینگونه اظهارکرد: دلایل این فکر عدم تفکر است. یعنی هر انسانی غایت و هدفی در زندگی دارد که میخواهد به آن دست یابد. یکی غایتش علم، یکی مال و ثروت، یکی جاه و مقام، یکی اصلاح اجتماعی و یکی معنویت است فرقی نمیکند مهم آن گامهایی است که برای رسیدن به اهداف بر میداریم.
وی افزود: رسیدن به اهداف نیازمند دانش و تفکر است. در خلأ تفکر یا تفکر ناصحیح است که انسان آن واسطهها، پلهها و مراتب میانی را نمیبیند و طی نمیکند و به راحتی میخواهد به نتیجه نهایی برسد که معمولا در چنین حالتی دچار شکست میشود یا رسیدنش به آن هدفهایش با زیان رساندن به دیگران توأم خواهد شد.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی وپژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد: یعنی چنین کسانی که میخواهند به هدفشان برسند از راه درستش وارد نمیشوند برای مثال در کسب ثروت میخواهند یک شبه پولدار شوند یا بدون گذراندن مراحل پائینتر میخواهند به مقامات بالا دست یابند که این وضعیت به جامعه صدمات زیادی میزند.
این محقق و پژوهشگرفلسفه اسلامی در مورد اینکه چرا با تأکید اسلام بر کار و تلاش این فرهنگ در جامعه اسلامی ما رواج یافته است هم گفت: فرهنگ اسلامی تشویق و ترغیب به کار و تلاش و کوشش و فعالیت کرده است. در تفکر اسلامی کار و تلاش عبادت محسوب میشوند علاوه بر نتایج دنیوی پاداش الهی و اخروی در انتظار فعالیتهای سالم اقتصادی انسانهاست.
فنایی درپایان یادآورشد: منتها متأسفانه در این بخش از تعالیم اسلامی در تربیت دینی ما خیلی کمتر روی آن کار شده و بیشتر به ظواهر و شعائر تمرکز کردهایم تا آن که آموزههای اصلی اسلام که مربوط به شکل دادن زندگی اجتماعی مورد توجه قرار گیرد و باید در مورد چنین مسائلی دست به فرهنگسازی بزنیم.